گلادیاتورها در مدارس

براساس یک پژوهش اجتماعی، استان‌های محروم، تلفات و سوانح رانندگی بیشتری دارند. این آمار می‌تواند نشانه‌ای از ضعف آموزش و فرهنگ‌سازی و سبک زندگی در این مناطق باشد. یکی از ضروریات عدالت آموزشی، هدف‌گذاری‌های آموزشی است که نظام آموزشی ما در این حوزه ضعیف عمل کرده است. نظام آموزشی ما متاسفانه انسان تولید نمی‌کند بلکه … ادامه

واکنش شدید اجتماعی، راه‌حل مشکل اسیدپاشی‌های سازما‌ن‌یافته

باید اسیدپاشی را محصول جامعه ‌و ساختارهایی بدانیم که در این جامعه عامل اسیدپاشی هم خود قربانی است. این‌که تنها روی این مسئله تأکید کنیم که اشد مجازات باید برای مجرم در نظر گرفته شود، نشان می‌دهد که روندها و ساختارهایی که باعث می‌شود فرد دست به چنین کاری بزند را درست نشناخته‌ایم. باید بررسی کنیم که چه کسانی اسید می‌پاشند. کسی که دارای تربیت درست اجتماعی باشد و مبانی فرهنگی و اعتقادی صحیحی در جامعه او وجود داشته باشد، جرأت انجام چنین کاری را ندارد.

ادامه

فراگیری بیگانگی اجتماعی در پایتخت و تاثیر سبک شهرسازی بر افزایش فضای خشونت در تهران

چهره شهر خشن شده است. این را مردمی می گویند که لحظه لحظه های این شهر را نفس می کشند. مال ها و ساختمان های عظیم الجثه و بی قاعده ای که بیش از آنکه مکانی برای آرامش اعضای خانواده باشند به خوابگاه تبدیل شده اند. سبک شهرسازی در سطح کلانشهرهای کشور به ویژه تهران خشونت شهروندان را افزایش داده است.

ادامه

مسئولیت‌های اجتماعی نظام مهندسی

تصور قالب در دوره مدرن بر این بوده که با علوم و فناوری‌های نوین می‌توان بسیاری از مشکلات بشر را حل کرد و با بهتر شدن شرایط فنی و مادی، رفاه و آسایش را برای بشر به ارمغان آورد و بهشت را به روی زمین آورد. اما همچنان این سوال اهمیت دارد که آیا با بهبود شرایط زیست مادی، انسان نسبت به گذشته، توانسته در این جهان سعادتمند شود و اساسا آیا انسان امروز علیرغم رفاه بیشتر نسبت به گذشته، راضی‌تر است یا ناراضی‌تر؟

ادامه

مبانی مناقشه بر سر تعیین مسائل اجتماعی

آسیب‌های اجتماعی در جوامع یکسان نیست

شهروند| با وجود این‌که از آسیب‌ها و مسائل اجتماعی سخن می‌گوییم، نهایتا اتفاقی نمی‌افتد و تنها هرسال نسبت به‌سال قبل، نرخ آسیب‌ها و مسائل اجتماعی بالا می‌رود و درنهایت درست است که از آنها صحبت می‌کنیم اما هنگامی که می‌خواهیم به‌طور جدی وارد این مبحث شویم، تازه اختلاف‌ها برسر تعیین این‌که چه مساله‌ای آسیب است و چه مساله‌ای  نیست، آغاز می‌شود.

ادامه

همزیستی با آسیبها و مسائل اجتماعی

گزارشی از سخنرانی سعید معیدفر در موسسه رخداد تازه

 جامعه مدنی، امکانی برای رهایی از وضع موجود

کشیدن درد و تحمل وضعیت آسیب‌زای موجود، به خودی خود فضیلت نیست. جایی باید چشم از آسمان برگرفت و به زمین خیره ماند؛ باید فهمید که رنج کشیدن بیشتر الزاما ما را رستگارتر نخواهد کرد و در پس و پشت هیچ دردکشیدنی، پاداشی نیک نهفته نیست. باید دانست که زیستن در شرایط صعب و تغییرندادن آن، نه تنها به رشد و صیرورت سوژه‌ها مددی نمی‌رساند، بلکه آن‌ها را وامی‌دارد تا تنها شرایط و سختی‌های موجود در آن را تاب بیاورند؛ بی‌هیچ تغییری. جایی اما باید از رمانتیزه کردن شرایط بد موجود دست کشید.آسیب‌ها و مسائل اجتماعی در ایران نیز سرنوشتی متفاوت از سایر دردها ندارند. آن‌ها را نیز باید آشنازدایی کرد و دانست که اساسا وجود دارند یا آن‌قدر در بطن زیست روزمره این جامعه تنیده شده‌اند که به چشم هیچ‌کسی نمی‌آید؟! کاری که سعید معیدفر، در بیست و چهارمین جلسه از سلسله جلسات پرسش از جامعه؛ تاملاتی در باب جامعه ایران در موسسه رخداد تازه انجام داده است که گزیده آن را در زیر می‌خوانید.

ادامه